Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за монтаж на климатик алфа 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за монтаж на климатик алфа 155

Колеги здравейте пише мъжката половинка.Мисля,ако е вазможно да монтирам климатик на моята алфа 155 .Тя е 1.6 тс 1997.Можели някой да каже дали има окабеляване за климатик на тези които са без клима като мен.Дали ще стане ако си набавя всичко необходино от друга (донор алфа 155 )и искам да попитам дали радиатора на парното се смяня или има и вграден изпарител нищо че няма климатик .Моля някой по компетентен да обясни ще бада много благодарен
    Last edited by danito__77; d.m.y г., 12:04.
    Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
    Ники
    Дани

Аз съм го правил на 2,0 ТС 8в.. Набавих си цялата кутия за вентилацията защото в мойта нямаше предвидено място за вътрешното радиаторче, преден радиатор и прилежащите маркучи и дреболий, въоръжих се с много търпение и се почна. От колата излезе почти всичко без задните седалки, отпред също - броня,фарове, решетка и.т.н. За монтажа на компресора разколачихме дясната страна и гърбуч осоло 4 часа на подемник , после при жичкаджийте за инсталация, после при климатикаджия за проверка плътност и зареждане и така. Сега ако ме питат да го направя бих искал поне 500-600лв. само за труд и поне една седмица за занимаване.
    Успех!!!
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Ок значи мойта няма прокарана инсталация за клима.Под волана има една като капачка където се слага датчика за температурата в купето(то това е за климатроник)и си мислех,че има окабеляване или при всички е различно?
      Ники
      Дани

Comment

Не се захващай ...а пий една бира...
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Да де ясно ама ме дразни,че няма клима старата ми имаше климатроник и съм свикнал да ми вее лятото.Почти сме решили да и слагаме
          Ники
          Дани

Comment

Може ли по вина да се разбере дали има поне окабеляване,питам защото на врътките за парното отдолу има едни дупчици които се чупят за слагане на бутоните за климатика и за клапата за въздух ,мисълта ми е ако го има поне окабеляването фабрично да си сложа и аз клима .Само да вметна че искам клима а не климатроник
            Ники
            Дани

Comment

Working...
            X